Optimaal rendement van uw eigen zonnepanelen

Energiezuinig en 100% gasloos

De nieuwste technologieën op gebied van duurzaamheid, zoals een bodemwarmtepomp, balansventilatie en zonnepanelen, zorgen in uw woning voor optimaal comfort met respect voor mens en milieu.

Elke woning wordt uitgerust met hoogrendement zonnepanelen. Wij zorgen bij het monteren vanzelfsprekend voor de hoogst haalbare zuid-west positie. Zo biedt het dak van uw woning naast bescherming en isolatie ook een bron voor verwarming en koeling. Met het oog op de toekomst en uw portemonnee. 

Ervaar het comfort van een bodemwarmtepomp

De basistemperatuur van de aarde is in de zomer koeler en in de winter warmer dan de buitentemperatuur. Met een bodemwarmtepomp wordt het water wat u gebruikt door deze aardwarmte heen gepompt. Zo krijgt u: 

  1. verwarming in de winter
  2. koeling in de zomer
  3. een lagere energierekening
  4. een milieuvriendelijkere woning

Vloerverwarming met een eigen thermostaat in elke kamer

Met vloerverwarming op elke verdieping voelt uw nieuwe woning overal behaaglijk. Bovendien is vloerverwarming een van de meest efficiënte manieren van verwarmen: de opbrengst is optimaal en u kunt de temperatuur in elke kamer naar wens instellen.

Een modern ventilatiesysteem zorgt voor een gezond binnenklimaat

Uw woning is voorzien van een balansventilatiesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat verse lucht van buiten, op kamertemperatuur in uw woning komt. U ademt zonder koudeval ongemerkt de hele dag frisse lucht! Met minimaal gebruik van stroom en een extreem laag geluidsniveau.

Warmte terugwinning

Warmte van vervuilde, afgevoerde lucht die gebruikt wordt voor het opwarmen van nieuwe, verse lucht die naar binnen wordt geblazen: dat is warmteterugwinning. Wel zo slim, want door deze ‘gerecyclede’ warmte gaat er bijna geen energie verloren. Geleiding zorgt er voor dat de in- en uitgaande lucht niet met elkaar vermengt. Het gebeurt allemaal in het hart van het balansventilatiesysteem.

Altijd voldoende verse lucht

Het systeem houdt optimaal rekening met je natuurlijke behoefte aan voldoende verse lucht. Via ventilatieventielen in het plafond wordt schone, verse lucht in de woonkamer en slaapkamers aangevoerd. Tegelijk wordt gebruikte, ‘vuile’ lucht via apart gescheiden luchtkanalen afgezogen in keuken, toilet en douche. Zo komt er net zoveel lucht in je woning als eruit gaat en beschik je altijd over voldoende schone lucht.

Flinke energiebesparing

Volgens de energieprestatie-eisen van de overheid (de zogenoemde EPC-eisen) is mechanische ventilatie verplicht in elke nieuwe woning. Bij balansventilatie werken verwarming en ventilatie prima samen. Met de juiste balansventilatie gebruik je de verwarming aanzienlijk minder. Omdat uitgaande warme lucht gebruikt wordt om de verse lucht van buiten te verwarmen. En dat scheelt flink in de energiekosten.

Energieprestatiecoëfficiënt (EPC)

De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van uw huis is bepalend voor het woning gebonden energieverbruik: de energie voor verwarming/koeling, ventilatie en warm water.

Hoe lager de EPC hoe minder energie u verbruikt.

Sinds 2015 is het wettelijke maximum 0,4. Voor uw Bunnik woning geldt de waarde van < 0,0. Dit is ruim onder de norm en daar zijn we gepast trots op.

Politie Keurmerk Veilig Wonen

  • Gecertificeerd hang-en-sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels
  • Verlichting bij de buitendeuren
  • Zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat
  • Rookmelders op iedere etage en op de juiste plek