Haarzicht: een toplocatie midden in de Randstad

Een mooiere omgeving, zo centraal in Nederland, is nauwelijks denkbaar: rijke historie, met Kasteel De Haar als goede buur, en alle faciliteiten van Utrecht binnen handbereik!

Wonen in Haarzicht betekent dat u in 3 tot 10 minuten op de snelweg zit, de trein pakt en kunt winkelen bij het winkelcentrum Vleuterweide of Leidsche Rijn. Via de A2 bent u in 20 minuten in Amsterdam en met de fiets staat u in 30 minuten in het centrum van Utrecht.

Alles in de buurt

De wijk Haarzicht krijgt een eigen basisschool en kinderopvang. In buurplaats Vleuten treft u het station, winkelcentra, kerken, scholen en een cultuurcampus. Daarnaast biedt de omgeving prachtige natuur met het Maximapark, de Haarrijnseplas en uitgestrekte fiets- en wandelgebieden richting Haarzuilens en Harmelen.

Winkelcentrum Vleuterweide

Het nieuwe centrum grenst aan het water en is groots opgezet: prachtige sfeervolle hoge woon/winkelpanden en winkels die je meestal alleen in grote steden vindt.

Kindcentrum Haarzicht

Haarzicht krijgt een eigen basisschool (obs Haarzicht), dagopvang voor 0-4-jarigen (kinderdagverblijf Haarzicht) en buitenschoolse opvang (BSO Haarzicht). De missie van de school is om dynamisch en eigentijds onderwijs te bieden in een warme, prettige omgeving.  In januari 2020 wordt het duurzame en energieneutrale gebouw Kindcentrum Haarzicht in gebruik genomen.

Haarrijnse Plas

Op loopafstand voor een verkoelende duik in de zomer of misschien zelfs schaatsplezier in de winter. Een recreatiegebied met een zandstrand en speelse duinen waar u kunt zwemmen en wandelen, voorzien van speelweides en een Beach House.

Station Vleuten

Station Vleuten ligt ruim 7 km ten westen van Station Utrecht Centraal. Tussen deze twee stations liggen de stations Utrecht Leidsche Rijn en Utrecht Terwijde op ongeveer 4 km en 2 km afstand van Vleuten. In 2018 worden twee sporen over de nieuwe brug gelegd en wordt het traject tussen station Utrecht Centraal en het bruggenpaar viersporig gemaakt.